Διαδοχικές συναντήσεις ενόψει τρόικας

Σε εξέλιξη αυτή την ώραη συνάντηση του Υπουργού Οικονομιών,Γκίκα Χαρδούβελη, με τον υπουργό εργασίας,Γιάννη Βρούτση, εν όψη των δύο κρίσιμωνσυσκέψεων που θα έχει η ηγεσία τουαρμόδιου Υπουργείου Εργασίας, την Τρίτηστην Γενεύη, με τους κοινωνικούς φορείςκαι την Πέμπτη, στην Αθήνα, με τουςεκπροσώπους των δανειστών. Τα ανοικτά μέτωπα πουθα συζητηθούν με την τρόικα θα βρεθούνστο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεωνπροετοιμασίας του υπουργού με τουςεπικεφαλής των

κρίσιμων -για τηδιαπραγμάτευση υπουργείων- αύριο.

Υπό την αιγίδα τουΔιεθνούς γραφείου Εργασίας στη Γενεύη,ο Γιάννης Βρούτσης θα συζητήσει με όλουςτους κοινωνικούς εταίρους, τόσο τοζήτημα της αλλαγής του συνδικαλιστικούνόμου, όσο και το ζήτημα της απελευθέρωσηςτων ομαδικών απολύσεων. Έως τώρα, αναφορικά στο συνδικαλιστικό, οιδιαφορές εστιάζουν στον τρόποχρηματοδότησης των συνδικάτων αλλά καιστον τρόπο λήψης της απόφασης γιααπεργιακές κινητοποιήσεις, με τουςφορείς των εργαζομένων να δηλώνουνκατηγορηματικά αντίθετοι σε όποιααλλαγή, και τις οργανώσεις των εργοδοτώννα λένε ΝΑΙ υπό προϋποθέσεις. ΥπουργείοΕργασίας, εργοδότες και εργαζόμενοιφαίνεται ωστόσο να συναινούν, ότι τοθεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικέςαπολύσεις είναι επαρκές και δεν χρειάζεταιπεραιτέρω αλλαγές.

Πίσω στην Αθήνα, τηνΠέμπτη, στη συνάντηση με τους εκπροσώπουςτων δανειστών ο Υπουργός Εργασίας,αναμένεται να πει ΟΧΙ στην απελευθέρωσητων ομαδικών απολύσεων και επιπρόσθετανα ζητήσει την αύξηση των δόσεων γιατην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλώνπρος τα ταμεία.

νέα επίσκεψη τηςτρόικας έρχεται να ισοπεδώσει τις όποιεςπροσδοκίες προσπαθεί να καλλιεργήσειη κυβέρνηση που παραμένει εγκλωβισμένηστην υλοποίηση του μνημονίου με κάθεκόστος» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του οΣΥΡΙΖΑ .Η τελική ρύθμιση για τα χρέηπρος το Δημόσιο που έχουν επεξεργαστείο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσηςκαι ο υφυπουργός Οικονομικών ΓιώργοςΜαυραγάνης, προβλέπει τακτοποίησηοφειλών από 72 έως 100 δόσεις και έκπτωσηέως και 90% επί των πρόσθετων τελών καιπροσαυξήσεων. Σύμφωνα με τη Realnews, οιεπιπλέον επιβαρύνσεις θα διαγράφονταιπλήρως (100%) για όσους καταβάλουν τιςοφειλές τους εφάπαξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα