Διαδηλώσεις οργής στην Τουρκία

Ξεχειλίζει η οργή στην Τουρκία μετά το πρωτοφανές δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της Σόμα όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 282 εργάτες. Απεργία σε πανεθνικό επίπεδο πραγματοποιούν πολλά συνδικάτα, ενώ διαδηλώσεις διοργανώθηκαν στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη τη Σμύρνη και τη Νικομήδεια με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Στους τραυματίες συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος της αριστερής
συνομοσπονδίας εργατών Ντίσκ.

«Οι αναπτυγμένες χώρες δεν ζουν πλέον τέτοια δράματα. Πρέπει και εμείς να επανεξετάσουμε τους κανόνες ασφαλείας και να λάβουμε μέτρα» τόνισε επισκεπτόμενος τον τόπο της τραγωδίας ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ, σε σαφή απόκλιση από τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος χτες δήλωσε ότι «είναι φυσιολογικά τα εργατικά ατυχήματα στα ανθρακωρυχεία».

Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλεί η φωτογραφία στην οποία ο ιδιαίτερος γραμματέας του Ερντογάν κλωτσά διαμαρτυρόμενο συγγενή θύματος, τον οποίο είχαν καθηλώσει δύο στρατιώτες, κατά τη χθεσινή ταραχώδη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη Σόμα. Μάλιστα, σε άλλη φωτογραφία δίνεται η εντύπωση ότι ο ίδιος ο Ερντογάν ενδεχομένως γρονθοκοπεί διαδηλωτή, τη στιγμή που η φρουρά του τον φυγαδεύει σε ένα σούπερ μάρκετ για να αποφύγει το εξαγριωμένο πλήθος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα