«Δέσμευση για επενδύσεις στην Ελλάδα»

«Η Ευρώπη πρέπει να βάλει χρήματα για επενδύσεις στην Ελλάδα, ώστε να αυξηθούν η απασχόληση και τα εισοδήματα, με πιο δίκαιη κατανομή», δηλώνει ο οικονομολόγος γάλλος Ζαν Πωλ Φιτουσσί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ουνιτά».

Ο Φιτουσσί, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Ρώμης Luiss και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού, προσθέτει ότι «οι παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς στήριξη της Αθήνας, μοιάζουν περισσότερο

με τιμωρία, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες δηλώσεις, από την έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού».

«Η κυρία Μέρκελ και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει ακόμη να μας εξηγήσουν τι νόημα έχει να δίδονται τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ, με επιτόκιο του 5%, υψηλότερο, δηλαδή, από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών επιτοκίων και του πληθωρισμού της Γηραιάς Ηπείρου. Δεσμεύσεις αυτού του είδους έχουν ελάχιστη σχέση με την αλληλεγγύη και επιβάλλουν μια λιτότητα που, στο τέλος, στραγγαλίζει την οικονομία», τονίζει ο γνωστός, Γάλλος οικονομολόγος.

«Η Ευρώπη πρέπει να ακούσει τον Σαμαρά, διότι δεν διακυβεύεται μόνον το μέλλον της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης», καταλήγει ο Ζαν Πώλ Φιτουσσί, σύμφωνα με τον οποίο «η μόνη λύση είναι να γίνει το καθοριστικό βήμα, ώστε οι χώρες της Ένωσης να μπορούν να ασκούν πραγματική κυριαρχία επί του ευρώ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα