Δεν υπάρχει θέμα διπλού νομίσματος

Νέα συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στις 6μμ με στόχο την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων. Ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται να θέσει σε πολιτική βάση τη συζήτηση κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Ρίγα στις 20 και 21 Μαΐου, στο περιθώριο της οποίας πιθανότητα θα συναντηθεί εκ νέου με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. «Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση "λύση Μάγιερ" για διπλό νόμισμα. Υπάρχει μόνον πολιτική λύση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο

κ. Βαρουφάκης πάντως εμφανίστηκε αβέβαιος αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση τον Ιανουάριο. Αφορμή στάθηκε η πολιορκία του από καθαρίστριες των οποίων οι συμβάσεις έργου λήγουν τον Δεκέμβριο και οι πιέσεις τους για μόνιμη εργασία. Όπως αναρωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας τους: "Μπορώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε η κυβέρνηση τον Ιανουάριο; Εάν είμαστε, η δέσμευση είναι απόλυτη".

"Ο τρόπος που επέλεξε η Ελλάδα να πληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά" δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτηρίζοντάς τον, "όχι και τόσο συμβατικό". Αναφερόμενος στις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, επανέλαβε ότι ο χρόνος τελειώνει ενώ παραμένουν αρκετές διαφορές για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, όμως, δεν κατονόμασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα