«Διαρθρωτικά, όχι οριζόντια μέτρα»

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με την τρόικα, αλλά σε διαπραγμάτευση» δηλώνει ο πρωθυπουργός λίγες ώρες πριν από την επανέναρξη των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, και τόνισε πως η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν νέα οριζόντια μέτρα και ότι η απόσταση θα καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα. Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Σαμαράς

εκτίμησε ότι θα υπάρξει μικρή ανάπτυξη το 2014 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, απέρριψε τα περί δημοσιονομικού κενού το 2014, ενώ για το χρηματοδοτικό κενό σημείωσε πως είναι υποχρέωση των εταίρων να το καλύψουν. Παρείχε πλήρη στήριξη στον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ανέφερε πως υπάρχουν σκέψεις να περάσει στους δήμους με ανταποδοτικότητα.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε παράλληλα σκληρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δίνει μάχη για να μην βγούμε από την κρίση, απειλεί τους επενδυτές και σκοτώνει την ελληνική κοινωνία».
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το 2014 θα υπάρχει δωρεάν wi fi για όλους.

«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού αποτελεί μνημείο μισαλλόδοξου διχαστικού λόγου στο πλαίσιο της ανιστόρητης θεωρίας των δυο άκρων», αναφέρει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η οικονομία δεν θα ανακάμψει το 2014 με πρόσθετα οριζόντια οικονομικά μέτρα» υποστήριξε μιλώντας στον Αθήνα 984 και τον Τάκη Καμπύλη, ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank, Γκίκας Χαρδούβελης.

Keywords
Τυχαία Θέματα