«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση»

«Είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε τη σωτηρία μας ακόμη και αν έχει ρίσκο», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι αμφισβητεί ότι υπάρχει διαπραγμάτευση και χαρακτήρισε το πρόγραμμα της τρόικας αδιέξοδο.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών μας βλέπουν «ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά τελειώνει»

και «ξεκινά η διαοπραγνάτευση με τους επόμενους«, ενώ χαρακτήρισε τόσο τον κ. Σαμαρά όσο και τον κ. Βενιζέλο ως αναλώσιμους στα μάτια των δανειστών μας.

Ανέφερε ότι οι αγορές θα είναι επιθετικές και στον κ. Σαμαρά και στον ίδιο ενώ σε ερώτηση για το πώς θα πείσει τους δανειστές σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως βασίζεται στο πλάνο Α που -όπως είπε- είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Στο ενδεχόμενο οι δανειστές μας να τιμωρήσουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραδειγματίσουν άλλα κράτη, ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ γιατί όπως είπε δεν θα ρισκάρουν προκειμένου να τιμωρήσουν τη χώρα μας να ακρωτηριάσουν την Ευρωζώνη. Επίσης υπογράμμισε πως η πολιτική της Γερμανίας και της κ. Μέρκελ όσον αφορά στην Ελλάδα είναι αδιέξοδη και δέχεται όλο και περισσότερες επικρίσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία, που θα του ζητηθεί, με τους δανειστές, όπως είχε υπογράψει ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι δεν θα υπογράψει όχι μόνο επειδή δεν είναι Σαμαράς, αλλά επειδή υπάρχει και μία ηθική διάσταση και ότι «δεν δικαιούμαστε να κάνουμε αυτό το ατόπημα».

Ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα τόσο σε ΝΔ όσο και σε ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι δε θα περιχαρακωθεί στο 4%. «Δε θα γινουμε σέχτα αλλά ούτε και κολυμπήθρα του Σιλωάμ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα