«Δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη»

“Οι Ευρωπαίοι θέτουν τη συναίνεση ως προϋπόθεση γα την εκταμίευση της 5ης δόσης” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Μέγκα, και επανέλαβε πως η μη εκταμίευση συνεπάγεται στάση πληρωμών. Παράλληλα διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανοικτός ακόμη και σε Κυβερνητική συνεργασία με την Αντιπολίτευση και παρά το ναυάγιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με ζητούμενο τη συναίνεση, τόνισε πως θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης για το φορολογικό.

Ο πρόεδρος τη ΝΔ δήλωσε ότι συναινεί μόνο στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

“Ο χρόνος τελειώνει” προειδοποίησε ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν, υπογραμμίζοντας πως η Κομισιόν αναμένει ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για διακομματική συμφωνία.«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά και πλήρως το μνημόνιο» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Η κρίση χρέους στη χώρα μας, στο επίκεντρο συνάντησης τη Δευτέρα του  Γάλλου Πρόεδρου Νικολά Σαρκοζί με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Στις 6 Ιουνίου η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οπότε θα παρουσιαστεί η αξιολόγηση της τρόικας για την ελληνική οικονομία.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα