Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα εντός του 2012

Τουλάχιστον 3,4 δις ευρώ εξακολουθεί να αναζητά η κυβέρνηση -από τα 11,7 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία 2013-2014- έως την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Τρόικα. Ο πρωθυπουργός και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί που μετέχουν στην κυβέρνηση, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, συμφώνησαν να μην υπάρξουν νέα
μέτρα το 2012, αλλά να εφαρμοστούν όσα έχουν ψηφισθεί τον Μάρτιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι, επιβεβαιώθηκε η στρατηγική της αναθεώρησης των δυσμενών όρων της σύμβασης με την επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης του προγράμματος σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα των τριών πολιτικών αρχηγών για τον καθορισμό των μέτρων και την αναζήτηση ισοδύναμων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ανακοίνωσε ότι το ειδικό τέλος των ακινήτων θα πληρωθεί σε πολλές δόσεις που μπορεί να επεκταθούν και το 2013, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο επίδομα θέρμανσης για τις ευπαθείς ομάδες.

Το ενδεχόμενο λήψης και νέων οριζόντιων μέτρων, δεν απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να σας πούμε ακόμα».

Για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών με την οποία άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για οριζόντιες περικοπές, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε «δεν γνωρίζω ρωτήστε τον κύριο Στουρνάρα, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ήταν σαφείς και εγώ ήμουν σαφής.  
Keywords
Τυχαία Θέματα