Γνωρίζουμε τις κόκκινες γραμμές που θέτει η κοινωνία

Στις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες είναι οι "κόκκινες γραμμές" που θέτει η κοινωνία, ξέρουμε τα όρια και να είναι όλοι σίγουροι πως δεν θα ξεπεραστούν αυτές οι "κόκκινες γραμμές" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Όπως τόνισε, η αναφορά στην κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ σε συνταξιοδοτικό και εργασιακά επιβεβαιώνει τις «κόκκινες» γραμμές αφού και από την Κομισιόν διατυπώνεται η ανάγκη καθιέρωσης συλλογικών διαπραγματεύσεων στα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ
συμφωνεί πως δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για μείωση συντάξεων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως από τις εκλογές έχουμε συγκεκριμένη λαϊκή εντολή.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν φοβάται τη λαϊκή βούληση. Το πλαίσιο που θα κινηθούμε έχει οριστεί από το λαό. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να κινηθεί η συμφωνία.

Ερωτηθείς για τις τοποθετήσεις στελεχών ότι θα πρέπει να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις πριν από τις δόσεις, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Αναφορικά με τα μέτρα που φέρονται να έχουν συμφωνηθεί ο κ. Σακελλαρίδης αρνήθηκε να τα σχολιάσει όσο όπως είπε είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση. Δεν πρόκειται να κατατεθεί σκέλος του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η αποδοχή της διαδικασίας αξιολόγησης αφορά αυτά που πρόκειται να συμφωνήσουμε και δεν πρόκειται για την 5η αξιολόγηση της οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα