Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα

«Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτή την υπόθεση. Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως ονομαστικά και άμεσα και να υπάρξει πλήρης διερεύνηση», τονίζει σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε προ ολίγου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει

ότι καμία απολύτως σχέση δεν είχε και δεν έχει με οποιονδήποτε λογαριασμό της λίστα και δεν έκανε καμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που ζήτησε και παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές.

«Αν υπάρχουν», προσθέτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών «λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν γνώριζα μέχρι σήμερα και είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια».

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχική λίστα που παρέλαβε προ διετίας ο κ. Παπακωνσταντίνου, παραλείφθηκαν τρία ονόματα τα οποία δεν είχαν εμφανιστεί έως σήμερα, καθώς και ένα ακόμη το οποίο προέκυψε μετά από διασταύρωση που έκαναν οι ελληνικές αρχές μέσω του taxis. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία αυτά, υποδεικνύουν τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, που συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1,2 εκατομμύρια δολάρια, και ο δεύτερος είναι κλειστός χωρίς να αναφέρεται ποσό.

Εντός της ημέρας ο φάκελος προωθείται στη Βουλή. Η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα θα συνεχιστεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

«Η διαπίστωση από τηδικαιοσύνη ότι η αυθεντική "λίσταΛαγκαρντ" διαφέρει από εκείνη που είχεπαραδοθεί προ διμήνου στις αρμόδιεςαρχές, εγείρει σοβαρότατα ερωτήματαπου πρέπει άμεσα και πειστικά νααπαντηθούν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τααποκρυβέντα ονόματα είναι συγγενείςπολιτικού προσώπου που παρέλαβε καιδιαχειρίστηκε τη λίστα αυτή», τονίζεισε ανακοίνωση της η ΝΔ και προσθέτει:«οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσετο περιεχόμενο της είναι βαρύτατες. Ηαλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φωςόπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοσηευθυνών σε όποιων ανήκουν».

«Η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης "λίστας Λαγκάρντ" επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι «θα αξιοποιήσει όλες της νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών».

«Άμεση πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του θέματος της "λίστας Λαγκάρντ" από τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή, με πλήρη δημοσιοποίησή της», υποστηρίζει το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή του και προστίθεται: «Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία η οποία δοκιμάζεται. Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να λάβει αυτά που του ανήκουν και άμεσα να αποδοθούν τόσο οι ποινικές όσο και πολιτικές ευθύνες στους υπαιτίους.

«Υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών -και προσωπικών ευθυνών, αλλά και της ανάλογης τιμωρίας, εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις», τάσσεται, με ανακοίνωση του, το ΚΚΕ.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα