Προσαγωγές στην ΑΣΟΕΕ

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η έρευνα της Αστυνομίας στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ, όπου είχαν καταφύγει παράνομοι μικροπωλητές, για να αποφύγουν την σύλληψη, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για το παραεμπόριο έξω από την σχολή, στην οδό Πατησίων.

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, σε χώρους της σχολής, επιμελώς κρυμμένοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 μεγάλοι σάκοι

με προϊόντα παραεμπορίου.

Επίσης, μέσα στην σχολή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη, 40 κοντάρια- βέργες, 50 μπουκάλια και ένας πλήρης ραδιοφωνικός σταθμός.

Σημειώνεται ότι έξω από την ΑΣΟΕΕ, κατά την έναρξη της επιχείρησης, συνελήφθησαν 16 άτομα και κατασχέθηκαν άλλοι οκτώ μεγάλοι σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου.

«Ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων», χαρακτηρίζει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε απόψε από το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καταγγέλλεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας ότι «συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής».

«Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστές δυνάμεις της αστυνομίας, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε «φύλλο και φτερό» γραφεία φοιτητικών νεολαιών, απειλώντας με προσαγωγές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα