Δεν συνελήφθη ο δολοφόνος του Μπελαΐντ

Ο αντιισλαμιστής πολιτικός Σόκρι Μπελαΐντ δολοφονήθηκε από μια ομάδασαλαφιστών, ανακοίνωσαν σήμερα οι τυνησιακές αρχές, διευκρινίζοντας ότιο δράστης δεν έχει ακόμη συλληφθεί μολονότι η ταυτότητά του είναι γνωστή στην αστυνομία. Για τη δολοφονία του αντιπολιτευόμενου πολιτικού έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα τέσσερα πρόσωπα.

"Ο δολοφόνος καταζητείται", είπε ο υπουργός Εσωτερικών Άλι Λάραγεντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Οιάλλοι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν. Ανήκουν σε ένα ριζοσπαστικό θρησκευτικό κίνημα (. . .). Είναι τυνησιακής εθνικότητας", πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι

τέσσερις συλληφθέντες είχαν αναλάβει την προετοιμασίατου φόνου και ο ένας από αυτούς ομολόγησε ότι συνόδευσε" τον άνθρωπο που τράβηξε τη σκανδάλη, στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Λάραγεντ προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή επειδή πολλές αστυνομικές πηγές ανέφεραν την Δευτέρα ότι ο δράστης είχε συλληφθεί. Μία από τις πηγές αυτές είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το άτομο που είχε αρχικά θεωρηθεί ως οδράστης, ένας 30χρονος αλουμινάς από το Κραμ, αποδείχτηκε ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας με την οποία διέφυγε ο δολοφόνος του αριστερού πολιτικού.

Το μεσημέρι, στο κτίριο όπου σκοτώθηκε ο Σόκρι Μπελαΐντ, έγινε αναπαράσταση της δολοφονίας, όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του ίδιου πρακτορείου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα