«Δεν καταδιώκουμε θρησκευτικά δόγματα»

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαχρέιν διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν έχουν θέσει στο στόχαστρό τους άτομα κανενός δόγματος μετά τις πρόσφατες ταραχές στη χώρα, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι οι σουνιτικές κρατικές δυνάμεις κακομεταχειρίζονται τους σιίτες.

    Στις αρχές του μήνα η οικογένεια αλ-Χαλίφα, οι σουνίτες ηγέτες του Μπαχρέιν, χώρας όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σιίτες, επέβαλε στρατιωτικό νόμο και κάλεσε στρατεύματα από γειτονικές σουνιτικές χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία, για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις.

    Ο υπουργός
Σεΐχ Ρασίντ αλ-Χαλίφα, μιλώντας στο κοινοβούλιο του Μπαχρέιν, από το οποίο το αντιπολιτευόμενο κόμμα Wefaq αποχώρησε πριν από μερικές εβδομάδες διαμαρτυρόμενο για την καταστολή, είπε ότι οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες δεν καταδιώκουν τους σιίτες.

    "Τα μέτρα δεν επιβάλλονται σε βάρος οποιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος, όπως λένε ορισμένοι, αλλά για όσους παραβιάζουν το νόμο. Δεν προσπαθούμε να σπείρουμε το κακό αλλά το καλό και οι παράνομοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη", ανέφερε, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BNA.

    Την Δευτέρα, το Ουέφακ ανακοίνωσε ότι από τις 16 Μαρτίου έχουν συλληφθεί 250 άτομα ενώ άλλα 44 άτομα αγνοούνται. Σύμφωνα με το κόμμα, οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν ούτε πολιτικοί, ούτε ακτιβιστές, πάντως ήταν σιίτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα