Σε 900.000 ευρώ εκτιμώνται οι ζημιές

Τις 142 έφτασαν οι αιτήσεις στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για τις αποζημιώσεις επαγγελματικών χώρων, λόγω της νεροποντής της περασμένης Παρασκευής. Στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά 34 δημότες επικοινώνησαν έως σήμερα, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές στις κατοικίες τους, αλλά και να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία που απαιτείται για την αποζημίωσή τους, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών.Εν τω μεταξύ, σε 900.000 ευρώ εκτιμάται από
την Περιφέρεια Αττικής το κόστος αποκατάστασης των ζημιών για έργα που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας, ενώ η τελική εκτίμηση του κόστους για το σύνολο των έργων αποκατάστασης θα υποβληθεί μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή από τα συνεργεία της Περιφέρειας και των πληγέντων δήμων. Η Περιφέρεια υπέβαλε σήμερα στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων αίτημα για λήψη απόφασης οριοθέτησης των περιοχών (και των δήμων) όπου υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών.

Η έκθεση-αίτημα περιλαμβάνει μια πρώτη καταγραφή ζημιών σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους και επισημαίνονται οι σοβαρές ζημιές που έχουν επέλθει σε έργα υποδομής (δρόμοι, δίκτυα, καταπτώσεις πρανών, ρεμάτων κ.ά.).
Keywords
Τυχαία Θέματα