Φονικές επιδρομές της συριακής αεροπορίας

Οι αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε την περασμένη εβδομάδα η Πολεμική Αεροπορία του καθεστώτος της Συρίας στοίχισαν τη ζωή σε 182 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 60 παιδιών κάτω των δεκαοκτώ ετών, ανέφερε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπόρεσε να καταγράψει ότι έγιναν μάρτυρες 182 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 60 παιδιών, 38 γυναικών και 84 ανδρών, συνεπεία των πληγμάτων από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα τις τελευταίες επτά ημέρες», σημείωσε η ΜΚΟ
που εδρεύει στη Βρετανία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακόμη 300 πολίτες τραυματίσθηκαν στις επιδρομές αυτές.

Η ίδια οργάνωση ανέφερε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 602 αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες από την περασμένη Κυριακή.

Εξάλλου ισλαμιστές αντικαθεστωτικοί μαχητές εξαπέλυσαν έφοδο στην πόλη Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας πριν απωθηθούν από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Οι μαχητές κατάφεραν να μπουν στο κυβερνείο αλλά και στην κατοικία του κυβερνήτης της επαρχίας με τη βοήθεια υποστηρικτών τους στην αστυνομία και σε φιλοκυβερνητικές ομάδες, ανέφερε η ίδια ΜΚΟ.

Τέσσερις βομβιστές-καμικάζι ανατινάχθηκαν σε ένα φυλάκιο του στρατού στα προάστια της πόλης, διευκρίνισε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Στις συγκρούσεις αυτές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος και 15 μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, του βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας, «τρομοκράτες του Μετώπου αλ Νόσρα αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στην πόλη Ιντλίμπ το ξημέρωμα, αλλά οι δυνάμεις μας απέτρεψαν την προσπάθειά τους και σκότωσαν δεκάδες εξ αυτών».

Στο μεταξύ σφοδρές μάχες μαίνονταν σήμερα ανάμεσα σε Κούρδους μαχητές και τζιχαντιστές στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι, εν μέσω των αεροπορικών πληγμάτων από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, που κλιμακώθηκαν, σύμφωνα με έναν Κούρδο αξιωματούχο.

«Σημειώνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους μαχητές μας και το Ισλαμικό Κράτος στα ανατολικά και τα βόρεια προάστια της πόλης, αλλά οι μαχητές μας κατάφεραν να απωθήσουν μια επίθεση στα βόρεια προάστια» της πόλης, δήλωσε ο Ιντρίς Νασάν στο Γερμανικό Πρακτορείο από τηλεφώνου.

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ πιστεύεται ότι προσπαθούν να καταλάβουν την περιοχή γύρω από το συνοριακό πέρασμα στη συριακή πλευρά, πριν από την άφιξη, μέσω του τουρκικού εδάφους, των ενισχύσεων από το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο επικεφαλής της δύναμης που προασπίζεται την Κομπάνι δήλωσε ότι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού που μάχονται με τους τζιχαντιστές έχουν κάνει προετοιμασίες για να υποδεχθούν τις ενισχύσεις.

Ωστόσο ο Σάλεχ Μουσλίμ, συμπρόεδρος του κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης, επισήμανε νωρίτερα ότι οι ενισχύσεις είναι έτοιμες να μεταβούν στην Κομπάνι εδώ και τρεις ημέρες, αλλά την αποστολή τους προσκόπτει η Άγκυρα.

«Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει ανάμεσά σε αυτούς [σ.σ. τους Ιρακινούς Κούρδους Πεσμεργκά] και την Τουρκία. Η καθυστέρηση οφείλεται στην Τουρκία», είπε, επαναλαμβάνοντας μια άποψη που έχουν προβάλει και άλλα στελέχη των Σύρων Κούρδων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα