Δέκα ημέρες για 11,5 δισ.

«Αγώνας δρόμου» για την κυβέρνηση, προκειμένου μέχρι τις 23 Ιουλίου να έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2013- 2014. Σήμερα αναμένεται και τεχνική σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ με εκπροσώπους των υπουργείων, ενώ νέα υπηρεσιακή σύσκεψη στο γενικό Λογιστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και θα ακολουθήσει νέα υπουργική σύσκεψη αλλά και συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με στόχο να υπάρξει μια πρώτη καταμέτρηση

των παρεμβάσεων.

Σύμφωνα με στελέχη που μετείχαν στη χθεσινή υπουργική συνάντηση υπό τον Γ. Στουρνάρα αναφορικά με τα μέτρα του 2012, αυτό που εκκρεμεί είναι η εφαρμογή μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ που υπάρχουν ήδη στο Μνημόνιο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα ειδικά μισθολόγια, για μέρος των οποίων έχουν ήδη προταθεί ισοδύναμα μέτρα. Επίσης περιλαμβάνονται η εξίσωση του φόρου στα καύσιμα, του τέλους επί των ακινήτων καθώς και μικρότερες σε έκταση παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχουν ήδη βρεθεί τα ισοδύναμα ώστε να καλυφθεί το ποσό των 3 δισ. ευρώ και εφόσον τα μέτρα εφαρμοστούν δεν θα ληφθούν άλλα εντός του έτους. Το βάρος μεταφέρεται πλέον στην εύρεση 11,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια είτε γίνει είτε όχι επιμήκυνση του μνημονίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα