Δευτερολογία Θεοδωράκη

Σχετικά με το ότι το όριο για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης είναι η 14η Ιουνίου, όπως είχε πει στην πρωτολογία του, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς του ανέφερε ότι "τελειώνουμε σίγουρα πριν τις 14", ενώ, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, την ίδια εικόνα είχε και από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Γαλλία. Και τόνισε "το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και καμώνεται

ότι δεν το γνωρίζει".

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι "το Ποτάμι δεν είναι παραπόταμος κανενός, και κάποιοι πρέπει να είναι προσεκτικοί: εμείς δεν ψηφίσαμε μνημόνια, όπως κάποιοι υπουργοί. Και θα μας παρακαλάτε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα το πείτε, βέβαια, έτσι. Ακούγονται πολλά: συμβόλαια ανάπτυξης, συμφωνίες ανασυγκρότησης κλπ.

Εξάλλου, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης. Όπως είπε "ποια είναι η πρότασή σας; Το άρθρο σας στη "Le Monde"; Η ομιλία σας μετά τη Σύνοδο στη Ρίγα; Αυτά που λέτε στην κυρία Μέρκελ; "Η συμφωνία δεν είναι λαγός να βγει από το καπέλο" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης για να συμπληρώσει ότι μια συμφωνία χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται σχέδιο και χρειάζεται τόλμη.

Τέλος επισήμανε ότι "εμείς αυτή τη συμφωνία θα τη ψηφίσουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει λευκή επιταγή".

Ένταση μεταξύ του Σ. Θεοδωράκη - Ζ. Κωνσταντοπούλου

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε παρατήρηση στον βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανό, λέγοντας του να μην χειρονομεί. Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν βλέπει καλά όλη την αίθουσα.

"Αναμένω το κόμμα σας να συμμετάσχει στην Επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, που είναι ένα από τα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα" επισήμανε στον κ. Θεοδωράκη η πρόεδρος της Βουλής.

"Έθεσα το θέμα του κατοχικού δανείου μέσα στο Βερολίνο. Αυτό είναι το Ποτάμι" αντέτεινε ο κύριος Θεοδωράκης.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι είναι ανεξήγητο γιατί από όλες τις Επιτροπές της Βουλής το Ποτάμι δεν συμμετέχει μόνο σε αυτήν την Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα