Εγκαίνια της 20ης Αrt-Athina από τον ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε απόψε την 20η Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Αrt -Athina στο Γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη, του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, καθώς και ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού.

Ο κ. Ξυδάκης υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζει την Αrt-Athina και στάθηκε

ιδιαίτερα στην ευρυμάθεια του κ. Παυλόπουλου και στην αξιοζήλευτη - όπως την χαρακτήρισε - προσφορά του, ενώ τόνισε ότι είναι τιμή για τον κόσμο των εικαστικών η παρουσία του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ελπίδα και την αισιοδοξία που πηγάζει μέσα από όλη αυτή την εικαστική δημιουργία που παρουσιάζεται στο Art-Athina και ευχήθηκε στους νέους δημιουργούς να εκφράσουν με δύναμη και πίστη αυτό που επιθυμούν.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ανέφερε ότι η κρίση έχει κινητοποιήσει αστείρευτες δυνάμεις στον χώρο της τέχνης και πρόσθεσε ότι η Art-Athina αποτελεί ένα ελπιδοφόρο παράθυρο για το αύριο. Σε ό,τι αφορά την ανάδειξη της Αθήνας σε πόλο παγκόσμιας εμβελείας για τις εικαστικές τέχνες, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε ειδική αναφορά στη διοργάνωση της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης, της «Documenta 14», που θα φιλοξενηθεί το 2017, στην Αθήνα και τη γερμανική πόλη του Κάσελ.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στην έκθεση από την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης, Γιάννα Γραμματοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα