Συζήτηση σε υψηλούς τόνους

Αντιπαράθεση, εσωκομματικές έριδες και ένταση της εκλογολογίας συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό, εν μέσω της διαδικασίας στη Βουλή για τηνπαροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Η συζήτηση για εκλογές πυροδοτεί νέα άτυπη κόντρα μεταξύ ΝΔ–ΠΑΣΟΚ. «Δεν πιστεύω ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών.

Υπάρχει η δυνατότητα εκλογής προέδρου αλλά η συζήτηση για το αν θα συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοιδε μπορεί να γίνεται ερήμην των προσώπων τα οποία και θα καθορίσουν τη δυνατότητα ευρύτερης συναίνεσης», τόνισε στον Αθήνα 9,84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ότι «οι εκλογές είναι προ των πυλών», επεσήμανε ότι είναι στην προγραμματική συμφωνία η αλλαγή του εκλογικού νόμου και πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Για τσολιάδες του Βενιζέλου που κάνουν τις διαρροές όσον αφορά την εκλογολογία», έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, στον ΑΝΤ1, σε μια δήλωση που αποτυπώνει και αυτή τις αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Βολές κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος χθες άσκησε νέα δριμεία κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε μέσω του Α984 ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας. “Η παρέμβασή του στην χθεσινή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ήταν εκτός τόπου και χρόνου”, τόνισε μιλώντας στη Νόνη Καραγιάννη. Αν δεν αρέσει σεκάποιους να υπηρετούν την κυβέρνηση εκ μέρους ενός κόμματος το οποίο κατά την άποψη τους δεν έχει πρόγραμμα και σχέδιο τι κάνουν μέσα σε αυτή; διερωτήθηκε.

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού, από την παρούσα Βουλή, προκειμένου έως τη λήξητης τετραετίας να διαπραγματευθεί το χρέος, να συμφωνήσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, να αλλάξει το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο, πρότεινε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης. Ο κ. Λυκούδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και προειδοποίησε ότι υπάρχουν κρίσιμα θέματα στην παρούσα φάση που απαιτούναυξημένες πλειοψηφίες.

Στοιχεία για την ενδοδημοτική εθελουσία κινητικότητα έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος.Ο αριθμός των υπαλλήλων, που φθάνει τους 2.827, καλύπτει ήδη το στόχο και ευελπιστούμε ότι μπορούμε να τον ξεπεράσουμε γιατί μας άκουσαν οι εργαζόμενοι, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Στη διαδικασία της μόνιμης κινητικότητας σε εθελοντική αλλά και υποχρεωτική βάση αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε ότι στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων η Περιφέρεια Αττικής ακολουθεί τις Διεθνής πρακτικές και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τόνισε "θα τηρηθεί η νομιμότητα σ' όλο το μήκος και πλάτος, ας το ξέρει αυτό η κυβέρνηση και οι εργολάβοι".

Την απόφασή της να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή με στόχο την άρση του αδιεξόδου με τον ΕΝΦΙΑ και τον εξορθολογισμό της φορολογίας ακινήτων, έκανε γνωστή η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη Βουλή. «Δεν πιστεύω ότι η υπερφορολόγηση θα φέρει έσοδα. Πιστεύω αντίθετα ότι με τη μειωμένη φορολογία θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα» είπε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι θα καταθέσει τροπολογία, η οποία θα προβλέπει 30% μείωση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Στόχος, όπως είπε, είναι η αντικειμενική αξία να φθάσει πιο κοντά στη σημερινή εμπορική αξία, το φορολογικό σύστημα να γίνει πιο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα