Χτύπημα στις φυλακές ετοίμαζε ο Ξηρός

«Ένα σοβαρότατο χτύπημα κατά των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απελευθέρωση μελών των "Πυρήνων της Φωτιάς", απετράπη με την καίριας σημασίας σύλληψη Ξηρού», δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Στη γιάφκα της Αναβύσσου όπου διέμενε και συνελήφθη ο «Μανώλης» της 17Ν, βρέθηκε ένα εξαιρετικά καταστροφικό οπλοστάσιο, που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει καλάσνικοφ
με διόπτρες και λέιζερ ελεύθερου σκοπευτή, πιστόλια με εκατοντάδες σφαίρες, γεμιστήρες, πυροκροτητές, περισσότερα από 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, καθώς και εργαλεία για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών.

Βρέθηκαν επίσης οι χειρόγραφες σημειώσεις με τους πιθανούς δρόμους προσέγγισης και διαφυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι στο χτύπημα θα συμμετείχαν έξι άτομα και δύο αυτοκίνητα τύπου βαν.

Γενετικό υλικό του Ξηρού ταυτοποιήθηκε με εκείνο που βρέθηκε στο παγιδευμένο βιβλίο-βόμβα που είχε σταλεί στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας. Την ίδια ώρα, αναζητείται ο 30χρονος, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο ενοικίασε στον Ξηρό τη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο.

Στη δημοσιότητα δόθηκε εξάλλου η φωτογραφία μιας γυναίκας που απεικονίζεται σε πλαστή αστυνομική ταυτότητα στο όνομα Ελένη Μελάνη, και βρέθηκε στο κρησφύγετο

Ποινική δίωξη για διεύθυνση άγνωστης έως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη καθώς και για διακεκριμένη οπλοκατοχή ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στον Χριστόδουλο Ξηρό.


Keywords
Τυχαία Θέματα