DNA συνδέει τον Ξηρό με τους "Πυρήνες της Φωτιάς" (ΦΩΤΟ)

Στην αποτροπή ενός μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος στην "καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος" στάθηκε ο Βασίλης Κικίλιας στη συνέντευξη Τύπου για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, αναφερόμενος στο χτύπημα που ετοίμαζε ο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι προκύπτει ότι ετοιμαζόταν μεγάλο χτύπημα στις φυλακές Κορδαλλού τις προσεχείς ημέρες.

Εντύπωση προκαλεί ότι το DNA του Ξηρού ταυτοποιήθηκε με αυτό που

ήταν πάνω σε εκρηκτικό μηχανισμό που έφτασε με βιβλίο στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας, για το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη οι Πυρήνες της Φωτιάς.

"Δεν είναι μία ακόμα σύλληψη ενός τρομοκράτη, αλλά μία καίριας σημασίας σύλληψη με προεκτάσεις, γιατί η ΕΛΑΣ απέτρεψε ένα τρομοκρατικό χτύπημα εν μέσω εκλογικής περιόδου. Θα ήταν πλήγμα για τη δημοκρατία και την ασφάλειά μας να γινόταν ένα τέτοιο χτύπημα με τα ΜΜΕ από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

"Βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού. Βρέθηκε επίσης μία πλαστή ταυτότητα με όνομα Μελανή Ελένη. Η γυναίκα που τη χρησιμοποίησε είναι και αυτή κατηγορούμενη, μαζί με τον άνδρα που νοίκιασε το σπίτι τον Ιούνιο του 2014", τόνισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Ακόμα στο σπίτι του Ξηρού βρέθηκαν:

8 καλάσνικοφ, σκοπευτικά με λέιζερ, πλήθος γεμιστήρων, φυσίγγια, 3 πιστόλια, άλλα εύχρηστα με πλήρεις γεμιστήρες, σακιά με τσιμέντο, 1 εύχρηστο ρουκετοβόλο, 3 βλήμματα RPG, 23 πυροκροτητές με προσαρμοσμένα φυτίλια, 5 κοινοί πυροκροτητές, 7 μεγάλες σακούλες 10 κιλών με εκρηκτική ύλη, μηχανικός διακόπτης, φλύδες πεύκου, πολλές τηλεκάρτες, σιγαστήρας, κινητά.

Δείτε εικόνες από τα ευρήματα στη γιάφκα:

Keywords
Τυχαία Θέματα