«Χρονιά όνειρο»

Μετά από δύο "άγονους" μπασκετικά μήνες στην ισπανική Κάχα Λαμποράλ, ο Τζόι Ντόρσι βρήκε τον "Παράδεισο" στον Ολυμπιακό. Μέσα σε λίγους μήνες από την άφιξή του στην ομάδα του Πειραιά, ο Αμερικανός σέντερ έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον αυριανό τελικό του Φάιναλ Φορ

της Ευρωλίγκας.

Λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα, ο Ντόρσεϊ μίλησε στο www.athina984.gr και τον Γιώργο Κυριακίδη για την εκπληκτική πορεία του Ολυμπιακού, τον δικό του ρόλο, αλλά και την προετοιμασία των "ερυθρολεύκων" ενόψει τελικού.
Τζόι, όταν αποφάσιζες να έρθεις στον Ολυμπιακό, φανταζόσουν μια βραδιά σαν αυτή;

"Δεν θα πω ψέματα. Είχα να επιλέξω μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ όταν έφυγα από την Ισπανία. Στον Ολυμπιακό έπαιζε ο φίλος μου, ο Κάιλ Χάινς, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στο παρελθόν και κατά κάποιον τρόπο είχαμε μεγαλώσει μαζί. Αυτό έκανε την απόφασή μου ευκολότερη. Επιπλέον, ο κόουτς μου έχει δώσει όλη την αυτοπεποίθηση του κόσμου. Έρχεται και μου δίνει συμβουλές τόσο για αγωνιστικά όσο και για εξωαγωνιστικά ζητήματα. Είχα παίξει εναντίον της Μπαρτσελόνα με την προηγούμενη ομάδα μου, την Κάχα Λαμποράλ, αλλά δεν είχα προλάβει να κάνω πολλά πράγματα".
Με την ΤΣΣΚΑ τι θα καταφέρεις να κάνεις;
"Ελπίζω τα ίδια. Είχα παίξει πολύ καλά στον πρώτο αγώνα που είχαμε δώσει φέτος στο ΣΕΦ. Όμως, στη Μόσχα κυριάρχησαν απολύτως. Επομένως, θα πρέπει να μελετήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους κι εγώ να προσπαθήσω να σταματήσω τον Νέναντ Κρστιτς. Είναι σπουδαίος παίκτης".
Τόσο εσείς όσο και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίσατε δύο φορές φέτος την ΤΣΣΚΑ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Για τον Παναθηναϊκό, το κακό τρίτωσε. Εσεις θα ... τη γλιτώσετε;
"Δεν παρακολούθησα τον αγώνα του Παναθηναϊκού γιατί δεν ήθελα να ξέρω τι συνέβαινε. Προτίμησα να συγκεντρωθώ στον δικό μας αγώνα με την Μπαρτσελόνα".
Για την ΤΣΣΚΑ τι γνωρίζεις;
"Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα με εμπειρία, η οποία διαθέτει στις τάξεις της έναν πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τον Μιλος Τεόντοσιτς. Ο Κιριλένκο είναι πολύ επικίνδυνος και παίζει αρκετά επιθετικά. Θα πρέπει να τον σταματήσουμε για να έχουμε ελπίδες".
Πώς καταφέρνετε αυτές τις συνεργασίες με τον Σπανούλη, οι οποίες καταλήγουν συνήθως σε εντυπωσιακά καρφώματα, τη στιγμή μάλιστα που το παιχνίδι βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή;
"Το έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές στην προπόνηση. Μετά από κάθε αγώνα, πηγαίνουμε και προπονούμαστε στα "πικ εν ρολ". Δεν γίναμε ομάδα σε μια μέρα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε".
Θα έλεγες ότι αυτή είναι μια ονειρεμένη χρονιά για σένα;
"Σίγουρα. Στην Κάχα έπαιξα για δύο μήνες, αλλά στον Ολυμπιακό βρήκα μια σπουδαία ομάδα κι έναν μεγάλο γκαρντ, όπως ο Σπανούλης. Είναι κάτι εκπληκτικό!".
Έχεις κάνει σκέψεις σχετικά με την παραμονή σου στην ομάδα;
"Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρω στο τέλος της χρονιάς. Σίγουρα, όμως, θα δω πρώτα τι έχει να πει ο Ολυμπιακός".
Σε ποια σημεία του παιχνιδιού σου πιστεύ
Keywords
Τυχαία Θέματα