Τρώγωντας ανοίγει η όρεξη

Μπορεί ακόμη να μην έχει πολλές παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ (22 ετών μόλις γαρ), ωστόσο ιδανικότερο ντεμπούτο στην παρθενική του χρονιά στην Ευρωλίγκα δεν θα μπορούσε να περιμένει. Αύριο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα αγωνιστεί στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τη φανέλα του Ολυμπιακού (21:00) στο "Σινάν Ερντέμ" της Κωνσταντινούπολης, κόντρα στο απόλυτο φαβορί από την αρχή της σεζόν, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.



Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 68-64, που έδωσε το εισιτήριο στους Πειραιώτες για τον πέμπτο τελικό Ευρωλίγκας στην ιστορία τους, ο νεαρός γκαρντ μίλησε στο www.athina984.gr και τον Γιώργο Κυριακίδη για τη φετινή πορεία της ομάδας του, επισημαίνοντας πως απέναντι στους Ρώσους ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει δυνατή άμυνα και να προσπαθήσει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβληθεί της Μπαρτσελόνα, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό. Τα πρώτα συναισθήματα;
"Μόνο ευτυχισμένος μπορώ να νιώθω. Από σήμερα, όμως, τα κεφάλια μέσα γιατί έχουμε έναν τελικό και πρέπει να σηκώσουμε το τρόπαιο".
Συμφωνείς ότι ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρει την Κυριακή, η πορεία του είναι απόλυτα επιτυχημένη;
"Εδώ που έχουμε φτάσει όλοι μαζί ως ομάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ακόμη κι αν δεν κατακτήσουμε τον τίτλο, θεωρούμε μέσα μας πως είμαστε επιτυχημένοι. Όμως, πρόκειται για ένα παιχνίδι και θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε και οχι για τη συμμετοχή. Εξάλλου, τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Κι έχουμε πολλή όρεξη φέτος".

Εν όψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τι έχετε κατά νου;
"Ξέρουμε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί. Το γεγονός ότι εμείς έχουμε τον τίτλο του αουτσάιντερ μάς αφαιρεί το άγχος. Όπως κάναμε και με την Μπαρτσελόνα, θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι, με πολύ καλή άμυνα, ώστε να ανοίξουμε τον ρυθμό, να τους χτυπήσουμε στα μειονεκτήματά τους και να κερδίσουμε".
Ποια είναι αυτά τα μειονεκτήματα;
"Κάθε ομάδα έχει. Ας πούμε και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, νίκησαν στις λεπτομέρειες, καθώς βρίσκονταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, μεταφέροντας την πίεση προς το μέρος τους".
Φαντάζομαι πως θα παρακολουθήσετε άμεσα τον πρώτο ημιτελικό, στο πλασίο της προετοιμασίας σας...
"Το παιχνίδι δεν το ειδαμε γιατί ήμασταν ακόμα στο ξενοδοχείο, αλλά απ'ό,τι μάθαμε, η ΤΣΣΚΑ είχε πολύ άγχος. Αυτό θέλουμε να συμβεί και στο δικό μας παιχνίδι. Όμως, το "κλειδί" είναι η άμυνα και οι ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε για να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό".
Με ποιον τρόπο έχει καταφέρει η ομάδα να έχει μια διαρκώς ανοδική πορεία από το ξεκίνημα της σεζόν;
"Είχαμε πει από την αρχή, όταν μας κατέκριναν, πως θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Τώρα το δείχνουμε και θα φανεί και στον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά και στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Δουλεύουμε καθημερινά για να γίνουμε καλύτεροι, έχουμε εκπληκτική χημεία. Επειδή είμαστε καινούρια ομάδα, θέλαμε λίγο χρόνο παραπάνω. Τώρα πλέον, όλα βγαίνου
Keywords
Τυχαία Θέματα