Χριστουγεννιάτικη αναπαύλα

Χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα στην πολιτική επικαιρότητα και αντιπαράθεση, λίγο πριν από τη μάχη της Δευτέρας στη Βουλή, που θα καταλήξει ή σε εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ή σε προκήρυξη εκλογών. Κρίσιμο διήμερο για τις όποιες νέες εξελίξεις θεωρείται το Σαββατοκύριακο, καθώς για τότε αναμένεται παρέμβαση - δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ την ίδια ώρα η αντιπολίτευση κινείται σε ρυθμούς προεκλογικούς, προετοιμάζοντας ή ανακοινώνοντας συμμαχίες,

όπως αυτή του Ποταμιού με τους Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη, καθώς και η κυοφορούμενη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Στο μεταξύ, για σχέδιο έκτακτης ανάγκης των Βρυξελλών για την Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κίνδυνοι από την πολιτική αβεβαιότητα, γίνεται λόγος σε διεθνή ΜΜΕ. Το Εuro-insight υποστηρίζει ότι η ΕΕ προετοιμάζει κρυφό σχέδιο Β, με ανώνυμους Ευρωπαίους αξιωματούχους να δηλώνουν στο πρακτορείο ότι είναι πιθανό οι χώρες που κρατούν σκληρή γραμμή να μη δώσουν νέα παράταση θέλοντας να πιέσουν πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δημοσιονομική Οδύσσεια της Ελλάδας» το σημερινό άρθρο του Bloomberg. Όπως σημειώνει, «η Ελλάδα εν τέλει βγήκε από την εξαετή ύφεση που συρρίκνωσε την οικονομία της κατά το ένα τέταρτο, τριπλασίασε την ανεργία και οδήγησε σε ελλείψεις φαρμάκων. Αλλά η πάλη για τα δημοσιονομικά της, δεν έχει τελειώσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα