Υποβολή μετ' εμποδίων

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν φορολογούμενοι και φοροτεχνικοί τις τελευταίες ημέρες στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων , καθώς λόγω υπερφόρτωσης το σύστημα Taxisnet για μεγάλο μέρος του 24ώρου επί της ουσίας καθίσταται εκτός λειτουργίας.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, ζητούν οι Ομοσπονδίες Λογιστών. Έως τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, ενώ τα τεχνικά προβλήματα υπερφόρτωσης του συστήματος δεν αφήνουν σύμφωνα με τους λογιστές περιθώρια για την υποβολή των δηλώσεων από

τους υπόλοιπους φορολογούμενους ως το τέλος του μήνα στο πλαίσιο της αρχικής προθεσμίας. Ειδικότερα, εκκρεμεί η αποστολή περίπου 3,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο θα πρέπει να υποβάλλονται κάθε μέρα περίπου 196.000 δηλώσεις. Αριθμός που κρίνεται ιδιαίτερα μεγάλος.

Παράλληλα, το πρόβλημα αφορά και την υποβολή των δηλώσεων των στοιχείων ακινήτων Ε9 η εκκαθάριση των οποίων είχε προγραμματισθεί να ολοκληρωθεί ως τις 18 Ιουνίου.

Το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα κάνει δεκτό το αίτημα για παράταση στην προθεσμία υποβολής.

Για την ανάγκη ενός ορθολογικά απλού και ανταγωνιστικού φορολογικού συστήματος στη χώρα μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Νεκτάριο Νότη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα