«Ήρθε η ώρα για διορθώσεις»

Χαλάρωση της κυβερνητικής πολιτικής προανήγγειλε από το Βερολίνο ο Γιάννης Στουρνάρας λίγο αφ' ότου είχε ανακοινωθεί ως ο διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδας. Παρόντος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως ήρθε η ώρα για διορθώσεις, μετά από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης και μετά από μεγάλες θυσίες του λαού, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας. Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα στήριξης εξέφρασε από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε προσθέτοντας πως δεν αναμένει αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική.

Κόντρα την ίδια ώρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση επιστολής του κ. Σαμαρά προς το ΔΝΤ, με την οποία δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα. «Ο κ. Σαμαράς αντί να "σκίζει" τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος και την έκθεση του ΔΝΤ . «Σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων. Τα λόγια περί του αντιθέτου ήταν για επικοινωνιακή κατανάλωση».

«Για συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού που «αποτελεί την αγαπημένη προεκλογική και μετεκλογική ασχολία του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη λέγοντας ότι η επίμαχη επιστολή φέρει ημερομηνία «15 Απριλίου 2014» και αφορά στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος».

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το έγγραφο αναρτήθηκε χτες στην επίσημη σελίδα του ΔΝΤ με ημερομηνία 14/5. Το ερώτημα είναι, προσθέτει, γιατί δημοσιεύτηκε μόλις χτες και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και διατυπώνει την άποψη ότι «για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, όπως συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα