Στο Βερολίνο η συνέχεια της διαπραγμάτευσης

Συνέχεια της πολιτικής διαπραγμάτευσης αλλά και προσπάθεια εξομάλυνσης των οξυμένων σχέσεων Αθήνας-Βερολίνου κατά την απογευματινή συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα στην καγκελαρία, με τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει προσχέδιο των προτεινόμενων από την Αθήνα μεταρρυθμίσεων. Με δεδομένη τη θέση της Γερμανίας πως η διαπραγμάτευση εξελίσσεται στα Eurogroup και όχι στις διμερείς επαφές, η Αθήνα

θέλει να καταδειχθεί η ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς, ενώ στοχεύει να υποβάλλει τις προτάσεις στους θεσμούς έως την Τετάρτη, προκειμένου ακόμα και εντός της εβδομάδας να συγκληθούν το Euro-working Group και στη συνέχεια το Eurogroup.
Η συνάντηση θα γίνει στη σκιά και της δημοσιοποίησης από τους Financial Times επιστολής που έστειλε στις 15 Μαρτίου ο κ. Τσίπρας προς την κα Μέρκελ, τέσσερις ημέρες πριν από τη μίνι σύνοδο για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες και δυο πριν οριστεί το ραντεβού με την καγκελάριο, με την οποία ζητούσε άμεσα μια βραχυχρόνια χρηματοδοτική λύση, αλλιώς άφηνε να εννοηθεί ότι αντί για τις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ θα επέλεγε την καταβολή συντάξεων και μισθών.


Η επιστολή εστάλη όχι μόνο στην κα Μέρκελ αλλά και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες όπως τους κ. Ολάντ και Γιούνκερ και προκάλεσε τη σύγκληση της 8μερούς συνάντησης, δήλωσε στο ΜEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης προσθέτοντας ότι τα περί στενότητας στη ρευστότητα υπήρχαν και στις δημόσιες αναφορές του πρωθυπουργού. Κάνουμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, απάντησε σε ερώτηση αν η επιλογή της καταβολής μισθών αντί για τις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ θεωρούνταν πιστωτικό γεγονός.

Keywords
Τυχαία Θέματα