Χωρίς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η ψηφοφορία

Χωρίς τη ΝΔ που αποχώρησε καταγγέλοντας την προσθήκη σωρείας τροπολογιών και το ΠΑΣΟΚ, λόγω της εμπλοκής του Γ. Κατρούγκαλου με απολυμένους εργαζόμενους που επαναπροσλαμβάνονται, ψηφίζεται επί των άρθρων τα μεσάνυχτα το νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοικησης.

«Θα περιμέναμε να είναι εδώ όλα τα κόμματα μια τέτοια κρίσιμη μέρα και για την διαπραγμάτευση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προτίμησαν όμως να αποχωρήσουν

ως τρόικα εσωτερικού που στέλνει σήμα κοινής πορείας στην τρόικα εξωτερικού. Έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στην γραμμή του μνημονίου», τόνισε πριν από λίγο ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις 15 τροπολογίες «χτίζει λιθαράκι- λιθαράκι το πελατειακό κράτος και ζήτησε την απόσυρσή τους».

Για απαράδεκτες «ντροπολογίες» έκανε λόγο ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι και ζήτησε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία και για τις 15 τροπολογίες.

Εν τω μεταξύ, τροπολογία που προστατεύει τους φορείς απο πιθανή ζημιά λόγω της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων στη ΤτΕ κατέθεσε η Κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης.
Σύμφωνα με την τροπολογία, το δημόσιο θα καλύπτει τα πρόστιμα που ενεργοποιούνται από την εκταμίευση των διαθεσίμων που διατηρούν οι φορείς σε προθεσμιακούς λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών.

Οι περισσότερες εκ των 15 τροπολογιών κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν :

Μετάταξη υπαλλήλων κατά παρέκκλιση διατάξεων για δέσμευση παραμονής σε υπηρεσία.
Αναγνώριση προϋπηρεσίας εργαζομένων ΕΛΓΑ.
Αποσπάσεις προσωπικού από ανώνυμες εταιρίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Επανασύσταση θέσεων και κλάδων όπως και θέσεις προσωπικού των Ασφαλιστικών Ταμείων και ΟΑΕΔ.
Παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων.
Συμβάσεις προσωπικού δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Αποκατάσταση αδικιών στις δασικές υπηρεσίες.
Δανειοδότηση ΟΤΑ από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.
Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ.
Παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών από τους δικαιούχους δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων.
Δαπάνες δακοκτονίας έτους 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα