Αποχώρησε η ΝΔ

Αποχώρησε πριν από λίγο η ΝΔ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής επί του νομοσχέδιου, που αφορά τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η προσθήκη 15 τροπολογιών, ενώ το Ποτάμι κατέθεσε αίτημα για 15 ονομαστικές ψηφοφορίες.

«Τακτοποιείται αιτήματα στο όνομα κάποιας κοινωνικής δικαιοσύνης. Χτίζετε το πελατειακό κράτος λιθαράκι - λιθαράκι» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα κατηγόρησε τον Υπουργό Εσωτερικών ότι οι τροπολογίες
δεν αφορούν ταλαίπωρους και φουκαράδες αλλά και αιρετούς τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν υπάκουσαν στο νόμο αλλά δεν αντιμετώπισαν ποινικές ευθύνες, μια φάμπρικα που έγινε - όπως ειπε- με την υποστήριξη συγκεκριμένων νομικών γραφείων.

«Να αποσύρετε τώρα όλες τις βουλευτικές τροπολογίες ή να ακούσετε αυτά που έλεγε η κ. Κωνσταντοπούλου που λείπει σήμερα γιατί εμφανίζεται μόνο όταν την βολεύει κομματικά», τόνισε ο κ Μητσοτάκης.

«Αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο ένας φαύλος πολιτικός ή ένας υποκριτής πολιτικός» απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι αυτοί που δημιούργησαν την πατρονία και το πελατειακό κράτος υποκρίνονται για το θεσμικό αίσχος που οι ίδιοι δημιούργησαν. «Φύγετε, όπως το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν θέλετε να έχετε λόγο στην ανόρθωση του κράτους», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Για «απαράδεκτες τροπολογίες ή καλύτερα ντροπολογίες» έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει τον κανονισμό της βουλής σουρωτήρι», αναρωτηθείς αν αυτά τα ξέρει η πρόεδρος.

Οι περισσότερες εκ των 15 τροπολογιών κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν :
Μετάταξη υπαλλήλων κατά παρέκκλιση διατάξεων για δέσμευση παραμονής σε υπηρεσία. Αναγνώριση προϋπηρεσίας εργαζομένων ΕΛΓΑ. Αποσπάσεις προσωπικού από ανώνυμες εταιρίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Επανασύσταση θέσεων και κλάδων όπως και θέσεις προσωπικού των Ασφαλιστικών Ταμείων και ΟΑΕΔ. Παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων. Συμβάσεις προσωπικού δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Αποκατάσταση αδικιών στις δασικές υπηρεσίες. Δανειοδότηση ΟΤΑ από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ. Παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών από τους δικαιούχους δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων. Δαπάνες δακοκτονίας έτους 2014.
Keywords
Τυχαία Θέματα