Χατζηδάκης με τραπεζίτες για δάνεια

Εντατικοποίηση των συναντήσεων τους για το θέμα των των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων ώστε έως το τέλος του μήνα να υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις αποφασίστηκε στην συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκη, με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Για αυτόν το λόγο ορίστηκαν ως εκπρόσωποι ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος .Στεργίου και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΤ

Χρήστος Γκόρτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν και μετά από συνεννόηση με την τρόικα, ενώ τα θέματα που θα εξεταστούν θα είναι η βελτίωση του νόμου Κατσέλη, αλλά και το ενδεχόμενο οριζόντιας ρύθμισης στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων, χωρίς όμως τη διαγραφή χρεών, αλλά και με πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο τελικά οι τράπεζες να προχωρήσουν εθελοντικά σε ρυθμίσεις δανείων, χωρίς δηλαδή να γίνει νομοθετική παρέμβαση.
Επίσης  οι δύο πλευρές συζήτησαν και τον ρόλο που μπορούν να έχουν οι τράπεζες στον αναπτυξιακό νόμο, το ΕTΕΑΝ ( Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης)   και το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο πρότεινε να αναλάβουν οι τράπεζες την έγκριση των προγραμμάτων του αναπτυξιακού νόμου με στόχο τη διαφάνεια και την ταχύτερη υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας του Τειρεσία, οριστικές ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται στο τέλος του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα