«Χασούρα» 600 εκ. λόγω μειωμένης ζήτησης

Την ώρα που ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένει στη διατήρηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, προκαλώντας αντιδράσεις και γαλάζιων βουλευτών, η απώλεια εσόδων -λόγω της μειωμένης ζήτησης από τους καταναλωτές -φθάνει στο 11μηνο του έτους τα 238 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε συνδυασμό και με τον ΦΠΑ πετρελαιοειδών το Δημόσιο χάνει
συνολικά σχεδόν 600 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Εγωισμοί δεν επιτρέπουν τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο, λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Σε έντονο ύφος απαντά ο Γιάννης Στουρνάρας στους επικριτές τους και στα σενάρια για οργή εναντίον του από υπουργούς και βουλευτές, αλλά και διαχωρισμό του υπουργείου Οικονομικών στα δύο, με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Χρύσανθο Λαζαρίδη, να αναλαμβάνει καθήκοντα.


«Ολα αυτά είναι αστεία πράγματα, τα σενάρια αυτά δεν υπάρχουν, δεν τα ακούω καν», σχολιάζει στο iefimerida.gr ο κ.Στουρνάρας, τονίζοντας ότι δεν δέχεται καμία πίεση για τη δουλειά του.

«Κάποιοι πάνε να φάνε τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά εγώ δεν μπορώ να τους βοηθήσω», δηλώνει την ίδια ώρα σύμφωνα με το Βήμα ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης.

«Μην πεις για τις πισίνες, θα εκτεθούμε». Αυτή τη συμβουλή φέρονται να έδωσαν στον Γιάννη Στουρνάρα οι Γεωργιάδης - Μανιάτης, κατά τη χριστουγεννιάτικη σύσκεψη για την αιθαλομίχλη, σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών δεν τους άκουσε, και για να αιτιολογήσει τη μη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο ανέφερε ως παράδειγμα στις δηλώσεις του ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην κίνηση αυτή για να θερμαίνονται οι πισίνες, προκαλώντας σάλο στα social media.

Και, τιτιβίσματα κόντρας για το πετρέλαιο θέρμανσης μεταξύ Στέφανου Μάνου και Άδωνι Γεωργιάδη.
«Μαύρη κηλίδα του κ. Γεωργιάδη η ταύτισή του με τον κ. Στουρνάρα στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η χαρά των λαθρεμπόρων!» γράφει ο πρώην υπουργός.


«Δηλαδή εσείς κύριε Υπουργέ είστε υπέρ της άρσεως του μέτρου και της επαναφοράς μας στο παλαιό καθεστώς ασυδοσίας;" απαντά ο κος Γεωργιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα