Χανιά: Αδέσποτα εναντίον ταχυδρόμων

Επίθεση από αδέσποτους σκύλους δέχτηκαν δύο ταχυδρομικοί διανομείς, κατά τη διάρκεια της διανομής αλληλογραφίας και ενώ επέβαιναν στις υπηρεσιακές τους μοτοσικλέτες. Τα δύο περιστατικά καταγράφηκαν στις περιοχές Κουμπελής και Λενταριανά των Χανίων. Στη μια περίπτωση μάλιστα, ο ταχυδρομικός διανομέας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς έπεσε από το δίτροχο και βρίσκεται εκτός υπηρεσίας με αναρρωτική άδεια, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο ταχυδρομικός διανομέας δέχτηκε δάγκωμα από αδέσποτο ζώο στο χέρι.

Τα περιστατικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ

Χανίων Γιώργο Λουγιάκη, δεν είναι τα μόνα καθώς σε τουλάχιστον εβδομαδιαία βάση καταγράφεται επίθεση κυρίως αδέσποτων σκύλων σε διανομείς των ΕΛΤΑ. Με αφορμή μάλιστα τα συγκεκριμένα περιστατικά ο κ. Λουγιάκης επανάφερε το θέμα της αναγνώρισης, από την πολιτεία, της επικινδυνότητας της εργασίας για τους ταχυδρομικούς διανομείς.

«Οι συνάδελφοι με τα δίκυκλα είναι καθημερινά εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, σε τροχαία, αλλά και σε επιθέσεις από ζώα, όπως αυτές που είχαμε στα Χανιά. Νομίζω ότι η πολιτεία πρέπει να δει το θέμα αυτό», τόνισε. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόβλημα προσέγγισης που αντιμετωπίζουν διανομείς σε πολλά σπίτια, οι ιδιοκτήτες των οποίων, για λόγους ασφαλείας, έχουν σκύλους στις αυλές τους, υποστηρίζοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις καλό θα είναι τα ταχυδρομικά κουτιά να βρίσκονται στις εξωτερικές πόρτες των σπιτιών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα