Χαιρετίζει τη συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας το Πεκίνο

Τη συμφωνία της Γενεύης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τα συριακά χημικά όπλα χαιρετίζει η Κίνα, δήλωσε σήμερα ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, στη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Πεκίνο με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς.

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία «θα κατευνάσει τις εντάσεις στη Συρία», ενώ επιτρέπει, όπως είπε, «να ανοίξουν οι προοπτικές για τη διευθέτηση του θέματος της Συρίας με ειρηνικά μέσα».

Τα τελευταία τουλάχιστον

δύο χρόνια η Κίνα, όπως και η Ρωσία, αντιτάχθηκε στις διεθνείς εκκλήσεις για την αύξηση των πιέσεων επί του καθεστώτος Ασαντ, ασκώντας το δικαίωμα της αρνησικυρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του ο Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος έφθασε νωρίτερα σήμερα στο Πεκίνο, υπενθύμισε ότι η ρωσικο-αμερικανική συμφωνία που προβλέπει την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου συνιστά «σημαντική πρόοδο». «Υπάρχουν ορισμένες διατάξεις που πρέπει να εξεταστούν στη βάση αυτής της συμφωνίας-πλαίσιο, πρέπει να υπάρξει πρόοδος», επισήμανε.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Keywords
Τυχαία Θέματα