ΧΑ: Ισχυρά κέρδη

Έντονα ανοδικά κινείται σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος μετά τις απώλειες 9,7% της προηγούμενης εβδομάδας και την τριήμερη διακοπή των συναλλαγών, ανακάμπτει ενισχυμένος καταγράφονται κέρδη έως και 2,9%.

Η ελληνική αγορά ξεκινά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου (και του β' τριμήνου) με προσδοκίες ότι ο ανασχηματισμός όχι μόνο θα αποκαταστήσει το κλίμα πολιτικής «νηνεμίας», αλλά και θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα του

κυβερνητικού σχήματος, ενόψει των σοβαρών εκκρεμοτήτων που πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να διευθετηθούν.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει η διψήφια ποσοστιαία άνοδος της Τρ. Πειραιώς. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης στο πλαίσιο της ΑΜΚ της τράπεζας. Με διψήφια ποσοστιαία κέρδη διαπραγματεύεται και η μετοχή της ΔΕΗ, μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Goldman Sachs σε "buy".

Με κέρδη άνω του 7% ακολουθούν οι μετοχές των Βιοχάλκο και MIG, πάνω από 5,5% ενισχύεται ο ΟΤΕ στα 5,80 ευρώ, ενώ κέρδη άνω του 4% καταγράφουν οι τίτλοι των Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΕΛΠΕ.

Στον αντίποδα, πιέσεις έως τα 6,91 ευρώ δέχεται ο τίτλος της Eurobank Properties, μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, ακολουθεί η ΕΤΕ με απώλειες 2,46% στα 3,17 ευρώ, ενώ οι Motor Oil και ΜΕΤΚΑ ακολουθούν με απώλειες που δεν υπερβαίνουν το 1%.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 854,55 μονάδες με κέρδη 2,96%. Κινούμενος σε θετικό έδαφος από την έναρξη της συνεδρίασης, βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 3,17% στις 856,36 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη διαμορφώνονται σε 3,20% στις 155,86 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 23,2 εκατ. τεμαχίων αξίας 26,6 εκατ. ευρώ (το 50% περίπου το όγκου συναλλαγών αφορά πακέτα σε warrants της Alpha Bank), ενώ στο σύνολο του ταμπλό 52 μετοχές κινούνται ανοδικά, έναντι 14 που υποχωρούν και 14 που διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα