ΧΑ: Αγωνία για την επόμενη μέρα

Αγωνία επικρατεί για την επόμενη μέρα του κραχ στο Χρηματιστήριο που μετατράπηκε σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μετά τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του γενικού δείκτη από τη «Μαύρη Δευτέρα» της 7ης Δεκεμβρίου 1987, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 668,06 μονάδες, με δραματική πτώση 16,23%, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίησης της αγοράς μειώθηκε σήμερα κατά 8,4 δισ. ευρώ.

"Είχαμε την

υποχρέωση να επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο με τις καλύτερες συνθήκες, σε θεσμικό και τεχνικό επίπεδο. Πάρα τη χθεσινή πτώση, το σημαντικό είναι ότι άνοιξε ξανά η αγορά και σιγά-σιγά απορροφά τους κραδασμούς" τόνισε ο πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Όπως είπε, η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και σύντομα η αγορά θα λειτουργήσει χωρίς περιορισμούς. Πρόσθεσε πως τα πάντα εξαρτώνται και από τις πολιτικές αποφάσεις που σφραγίσουν τις εξελίξεις στην οικονομίας μας.

"Η συμπεριφορά των επενδυτών ήταν ανώτερη των προσδοκιών στη χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση. Αυτό που φοβόμαστε και εξακολουθεί να υπάρχει φόβος είναι το επίπεδο της ρευστότητας στο ελληνικό χρηματιστήριο. Είναι θετικό για την επικείμενη αξιολόγηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον Σεπτέμβριο, ότι επαναλειτούργησε η αγορά.Υπάρχει επενδυτική προοπτική, πρέπει όμως να υπάρξει συμφωνία και υλοποίηση των προαπαιτούμενων", δήλωσε στον Αθήνα 9.84 -στους Σταμάτη Ζαχαρό και Γιάννη Παπαγεωργίου- ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σωκράτης Λαζαρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα