«Μπλοκάρισμα» στα αεροδρόμια

Μπλοκάρισμα στο θέμα της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. "Εφόσον υπάρξει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της παραχώρησης στην Fraport, τότε αυτή θα γίνει σε συνολική βάση" αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι η ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί αποτελούσε ρητό όρο της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

Νωρίτερα η κοινοπραξία υπό τη γερμανική Fraport, ζητούσε επιπλέον εγγυήσεις για την ολοκλήρωση του έργου.
Και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα
Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για προσχήματα εκ μέρους της γερμανικής εταιρίας, τονίζοντας ότι οι αξιώσεις που εγείρει δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, καθώς η συμφωνία έχει καταλήξει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, το σχήμα υπό τη γερμανική Fraport, ζητεί να της παρασχεθούν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση, επικαλούμενη την πολιτική αβεβαιότητα, αλλά επίσης, δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εξαιτίας του ρίσκου της χώρας.

Πάντως με ανακοίνωση του το ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζει ότι το ταμείο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την fraport και η πρόσφατη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου ανοίγει τον δρόμο για την συγκεκριμενοποίηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σύντομα στην υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης
Keywords
Τυχαία Θέματα