Μπέρδεμα με ΔΕΗ και επανασυνδέσεις

Αναζητείται λύση, εν μέσω σύγχυσης και αντιπαραθέσεων, για να επανέλθει το ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά, που βρίσκονται στο σκοτάδι και το κρύο. Πενήντα λεπτά επιβάρυνση ετησίως σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να πληρωθεί το κόστος των επανασυνδέσεων. Ωστόσο, ο ίδιος μόλις χθες βράδυ είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το κόστος θα μετακυλιστεί στους πλούσιους καταναλωτές, ενώ

σε δεύτερη εμφάνισή του ανέφερε πως δεν θα επιβαρυνθεί κανείς λογαριασμός.

Διχασμένους βρίσκει εν τω μεταξύ τους δημάρχους η πρόταση που έχει διατυπωθεί να πληρώνουν οι δήμοι το ρεύμα των ευπαθών νοικοκυριών.

Ανάμεσα σε αυτούς που το υποστηρίζουν ο δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, που μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη

Στον αντίποδα ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, που μίλησε, επίσης, στον Τάκη Καμπύλη.

Αντίθετος με την πρόταση να πληρώσουν οι δήμοι και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, που μάλιστα ζήτησε να πληρώνει και το δημόσιο δημοτικά τέλη και όχι μόνο οι πολίτες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κος Καμίνης σημείωσε ότι «είναι δεκάδες χιλιάδες τα σπίτια στην Αθήνα χωρίς ρεύμα». Ως άμεσο μέτρο πρώτης ανάγκης, πρότεινε «εκεί όπου τεκμαίρεται ότι υπάρχει πρόβλημα, είτε μέσω κοινωνικού τιμολογίου που δεν πληρώνεται, είτε μέσω καταλόγων απόρων που στέλνουμε στη ΔΕΗ να υπάρχει απευθείας επανασύνδεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα