Σήμερα το πρώτο «κουδούνι»

Πρώτο κουδούνι σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τη νέα σχολική χρονιά να αρχίζει με χιλιάδες κενά και αντιπαράθεση ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και τους συνδικαλιστικούς φορείς. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ υπολογίζουν τα κενά στις θέσεις δασκάλων και καθηγητών σε περίπου 12.000. Μετά

τη σταδιακή κάλυψη των θέσεων, μπορεί να υπάρχουν 1.000 κενά, δήλωσε πριν απο λίγο στο Mega ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στα σχολεία βρίσκονται όλα τα σχολικά εγχειρίδια. Στις θέσεις τους βρίσκονται επίσης 11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή συνολικά 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι τα κενά δεν υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο υπουργός Παιδείας έχει επισημάνει σχετικά ότι τα κενά θα είναι περίπου 500. Από την πλευρά τους, πάντως, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για 9.000 κενά στα δημοτικά σχολεία και 3.000 παιδιά στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σημειώνεται ότι, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος θα παραστεί σε αγιασμό στα Δωδεκάνησα, ενώ ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην Αλεξανδρούπολη.

Χθες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος πραγματοποίησε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης για «τα εκπαιδευτικά κενά, την αδιοριστία, την αξιολόγηση - χειραγώγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου».

Η ΟΛΜΕ κατέθεσε υπόμνημα προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το δημόσιο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο εκπαιδευτικός».

«Επιλέξαμε συνειδητά να επισκεφτούμε σήμερα ένα σχολείο με οξύτατα κτιριακά προβλήματα, που όμως εξαιτίας της μεγάλης προσπάθειας των εκπαιδευτικών και των γονέων έχει μετατραπεί σε κτίριο βιώσιμο και ελκυστικό για τα παιδιά».δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κατά την επίσκεψη του στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα