Κύπρος: Προβάδισμα Ν. Αναστασιάδη στα exit polls

Έκλεισαν οι κάλπες στην Κύπρο για την ανάδειξη του 7ου Προέδρου της μεγαλονήσου. Σε περίπου δύο ώρες τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα. Νίκη του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη έναντι του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Σταύρου Μαλά στις σημερινές εκλογές

για την ανάδειξη του έβδομου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας δείχνουν και τα exit polls των παγκύπριων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.Συγκεκριμένα, το exit poll του ΡΙΚ δίνει στον κ. Αναστασιάδη ποσοστό από57,5% έως 61,5%. Η πρόβλεψη για τον ανθυποψήφιό του Σταύρο Μαλά, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΑΚΕΛ, είναι από 38,5% and 42,5%.

Η πρόβλεψη του exit poll που ανακοίνωσε το Mega Κύπρου είναι από 57 έως 60% για τον κ. Αναστασιάδη και από 40 έως 43% για τον κ. Μαλά.

To κανάλι ΣΙΓΜΑ δίνει στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ από 58,6%-62,6% και στον κ. Μαλά από 37,4%-41,4% και ο ΑΝΤ1 από 58%-62% στον κ. Αναστασιάδη και από 38%-42% στον κ. Μαλά.

Την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες και συνειδητά θα επιλέξουν την τύχη της Κύπρου, εξέφρασε Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Λεμεσό, ενώ παράλληλα κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να συστρατευθεί με την ελληνοκυπριακή, για μια λύση που θα οδηγήσει την Μεγαλόνησο σε ευημερία.

«Οι σημερινές εκλογές είναι τόσο κρίσιμες, ώστε κανένας δεν μπορεί να μετατρέψει τον εαυτό του σε παθητικό θεατή και να αποφασίσουν άλλοι για το μέλλον του», υπογράμμισε ο Σταύρος Μαλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα