Αύριο η δίκη για τη δολοφονία Πακιστανού

ΣτοΜεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ξεκινά αύριοη δίκη για τη δολοφονία του 27χρονουΠακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν, ο οποίοςδέχθηκε επίθεση στις 17 Ιανουαρίου 2013,καθώς πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειάτου. Οι δύο δράστες φέρονται να τονμαχαίρωσαν σε αρκετά σημεία προκαλώνταςέτσι τον θανάσιμο τραυματισμό του καιστη συνέχεια τον εγκατέλειψαν στηνάσφαλτο. Συνελήφθησαν λίγο αργότερατην ίδια μέρα και οδηγήθηκαν στηΔικαιοσύνη, ενώ σε έρευνα της αστυνομίαςστα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκανφυλλάδια και υλικό της Χρυσής Αυγής,στιλέτα, σουγιάς, ρόπαλα, σιδηρογροθιά,αεροβόλο πιστόλι κ.α

Σεβάρος

των δυο κατηγορουμένων, του29χρονου Χρήστου Στεργιόπουλου και του25χρονου Διονύση Λιακόπουλου, οι οποίοιπροφυλακίστηκαν, ασκήθηκε ποινική δίωξηγια ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, οπλοφορία,οπλοχρησία και οπλοκατοχή, ενώ ηδικογραφία της υπόθεσης συμπεριλαμβάνεταιστον ογκώδη φάκελο για τη δράση τηςΧρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.Ωστόσο, στο συγκεκριμένο κατηγορητήριοδεν αναφέρεται το ρατσιστικό κίνητροτης επίθεσης, κάτι που θα επιχειρήσουννα στοιχειοθετήσουν οι δικηγόροι τηςοικογένειας του Σαχζάτ Λουκμάν.

Στηνακροαματική διαδικασία αναμένεται ναπαραστούν οι γονείς του θύματος, οιοποίοι έχουν έρθει στην Αθήνα από τοΠακιστάν, ενώ στις 9 το πρωί έχειπρογραμματιστεί συγκέντρωση αντιφασιστικώνοργανώσεων έξω από το κτίριο του Εφετείου(Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας).


Keywords
Τυχαία Θέματα