Σήμερα η απόφαση για τον Ευσταθίου

Σήμερα, Παρασκευή, θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο για το αν ο 83χρονος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ, Πάνος Ευσταθίου, οδηγηθεί στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερος με όρους, μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Νωρίτερα ο κ. Ευσταθίου διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με ασθενοφόρο που τον παρέλαβε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο 83χρονος που απολογήθηκε την Πέμπτη για παράνομες αμοιβές που κατέβαλε ως εκπρόσωπος της εταιρείας ένιωσε αδιαθεσία όταν ενημερώθηκε

ότι ο ανακριτής Γ. Μαλλής έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή.

Κατά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς φέρεται να ομολόγησε παράνομες αμοιβές ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα. Επίσης έχει κατονομάσει και δύο πρώην αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και μέλη επιτροπών, πως έλαβαν μίζες.

Παραλληλα φέρεται να καταγγέλλει τον Αντώνη Κάντα ως εκβιαστή υποστηρίζοντας ότι η μίζα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για δυο συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, του ζητήθηκε και δεν την πρόσφερε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, πρόθεση να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές φέρεται να έχει και ο Δημήτρης Παπαχρήστου, που επίσης κατονομάστηκε από τον Κάντα και είχε πάρει προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα