Αστρονομικά ποσά για μια τριλογία

Στα 561 εκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το κόστος παραγωγής της γνωστής τριλογίας «The Ηobbit», σύμφωνα με έγγραφα της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, που παρουσιάζονται από το περιοδικό «Variety».

Ποιος θα φανταζόταν πως ένα απλό δαχτυλίδι θα κόστιζε τόσο ακριβά; Την ώρα που το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Η Ερημιά του Νοσφιστή» (The Desolation of Smaug) αναμένεται να βρει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο, τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για την πιο ακριβή σειρά στην ιστορία του σινεμά, σύμφωνα με το Box Office

Mojo .

Συγκριτικά, η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» είχε κοστίσει 281 εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν το μισό της νέας τριλογίας. Το «Star Wars» είχε φτάσει τα 343 εκατ. ευρώ , ενώ το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν οι «Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού και Στο τέλος του κόσμου, που εκτιμάται μεταξύ 450 και 525 εκατ. ευρώ.

Στο ποσό των 561 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνονται 266 ημέρες γυρισμάτων των Hobbit, δύο χρόνια μετά την παραγωγή, χωρίς το τελευταίο δίμηνο μετά την απόφαση να γίνει η τριλογία. Το ποσό αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η τρίτη και τελευταία ταινία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Αστρονομικά έξοδα, τα οποία μπορεί να ανακτηθούν από την επιτυχία των ταινιών. Τα έσοδα της πρώτης ταινίας «Ένα αναπάντεχο ταξίδι» είχαν αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Αν τα επόμενα δύο αντιμετωπιστούν από το κοινό με τον ίδιο ενθουσιασμό τότε είναι πιθανό οι παραγωγοί να ξεχάσουν πολύ εύκολα τα έξοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα