Ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθιερωθεί με νόμο η υποχρεωτική χρήση των ταμειακών διαθεσίμων και των αποθεματικών των φορέων για επενδύσεις σε ρέπος, και στο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, ώστε να εξυπηρετούνται οι ταμειακές ανάγκες του δημοσίου, άφησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. «Επιδίωξη μας είναι να καλύπτουμε διαρκώς τις πληρωμές του ελληνικού κράτους», δήλωσε ο κύριος Μάρδας ο οποίος αποκάλυψε ότι τα έσοδα το Μάρτιο

βρέθηκαν 1 δισ.Ευρώ υψηλότερα σε σχέση με το στόχο.

Εν τω μεταξύ, σε στενό κλοιό η Ελλάδα, με προειδοποιήσεις και πιέσεις να εντείνονται μέρα με τη μέρα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι στιγμές στις συζητήσεις για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, ανέφερε προ ολίγου εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισημαίνοντας πως οι εργασίες της Ελλάδας θα πρέπει να ενταθούν εν όψει του Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

Η Ευρωζώνη εργάζεται σκληρά ώστε να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, κάνοντας πάντως λόγο για δύσκολες διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Την ίδια ώρα, νέα δήλωση βόμβα από τη Γερμανία. Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, και σύμβουλος της Αγκελα Μέρκελ, Κουρτ Λάουκ, ζητά να υπάρξει ανοιχτή συζήτηση στην Ευρωζώνη για ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα που θα αφορά είτε ένα grexit, είτε την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος, είτε για έναν άλλο δρόμο, ανέφερε χαρακτηριστικά στη Μπιλντ.

Στο κλίμα αυτό, ανοδικά κινούνται τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές ομόλογο να αγγίζει το 12,8% και το τριετές το 26,26%.

Keywords
Τυχαία Θέματα