Ασφάλιση στα προστατευόμενα μέλη

Ασφάλιση από τον ΟΓΑ έως 28 Φεβρουαρίου 2015 θα έχουν και τα προστατευόμενα μελη ανασφάλιστων υπερήλικων. Αυτό ορίζει πρόσφατη εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου και έτσι επιζώντες σύζυγοι και τέκνα διατηρούν το δικαίωμα παροχών ασθένειας σε είδος.
Όπως είναι γνωστό με το ν.4093/2012 έγινε ανασχεδιασμός του πλαισίου συνταξιοδότησης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, θεσμοθετήθηκαν αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση της σχετικής σύνταξης και επανακρίθηκαν από 1.1.2013 όσοι την ελάμβαναν Στη συνέχεια

με το ν.4254/2014 θεσπίστηκε ότι οι υπερήλικες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της σύνταξης, δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι 28.2.2015.

Επειδή έχουν παρουσιασθεί πολλές περιπτώσεις προστατευόμενων μελών αυτής της κατηγορίας, των οποίων το πρόσωπο από το οποίο αντλούσαν το δικαίωμα παροχής υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης (συνταξιούχος ανασφάλιστος υπερήλικας) απεβίωσε, με πρόσφατη εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου, τα πρόσωπα αυτά (επιζώντες σύζυγοι – τέκνα) διατηρούν το δικαίωμα παροχών ασθένειας σε είδος.

Επομένως, μέχρι 28.2.2015 στα προστατευόμενα μέλη οικογένειας αποβιώσαντος ανασφάλιστου υπερήλικα θα παρέχεται υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη με τους ίδιους όρους που παρέχεται στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Δημήτρης Κωστάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα