Kρίσιμη συνεδρίαση για το ελληνικό χρέος

Συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες, οι 28 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για τη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Εν τω μεταξύ, η Ευρωζώνη επανεξετάζει το αν η Ελλάδα χρειάζεται πρόσθετη ανακούφιση χρέους, καθώς οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις

και οι βελτιωμένες προοπτικές έχουν αλλάξει τα αριθμητικά δεδομένα, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ωστόσο οι αξιωματούχοι διευκρινίζουν πως δεν θα ληφθεί απόφαση μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ανάλυση για το εάν η Αθήνα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της.

«Δεν έχει αποφασιστεί, αλλά δεν έχει αποκλειστεί κιόλας», ανέφερε ένας εκ των αξιωματούχων.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε στο Reuters πως οι συζητήσεις για τυχόν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.


«Η Ελλάδα αναμένει να υπάρξει μια ενδιάμεση περίοδος περιορισμένης εποπτείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, διάρκειας έξι έως 12 μηνών, μετά τη λήξη του ισχύοντος προγράμματος στήριξης στο τέλος του έτους, χωρίς την τρέχουσα "μικρο-διαχείριση" από τους δανειστές», δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης

Η κεντρική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν ομαλά όλες οι διαδικασίες για να βγει η χώρα από τη μέγγενη του μνημονίου και να της επιτραπεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλοςμετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, «να ‘‘ανασάνει'' ως ισοδύναμηχώρα, χωρίς να κινδυνεύει από τα τεχνάσματα των αγορών».

Keywords
Τυχαία Θέματα