Άρθρο Ραγκούση για την «επόμενη ημέρα»

Αιχμές για συναδέλφους του στην κυβέρνηση, οι οποίοι εμπόδισαν τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και την ανάγκη ρήξης με το παρελθόν και με την αντίληψη της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, υπογραμμίζει σε άρθρο του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.
Αναλυτικότερα, στο άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Μεταρρύθμιση» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρεται στην κρίση εμπιστοσύνης που υπάρχει απέναντι στο πολιτικό σύστημα, η οποία οφείλεται
στην έλλειψη συνέπειας μεταξύ λόγων και έργων του πολιτικού προσωπικού.
Ο κ. Ραγκούσης ζητεί: «Τώρα τομή με το παρελθόν, ρήξη με την αντίληψη της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, καθώς και με τους πρωταγωνιστές και σημερινούς εκπροσώπους της. Τομή με όσους θεώρησαν τα 2,5 τελευταία χρόνια την προσωπική τους δημοφιλία ως υπέρτερο αγαθό από τη σωτηρία της πατρίδας από την χρεοκοπία, υπέρτερο από την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και μάλιστα με την ασφάλεια ότι υπάρχουν 150 και πλέον "πολιτικά κορόιδα", οι οποίοι θα αναλάβουν το -βραχυπρόθεσμο- πολιτικό κόστος γι' αυτά».

Ασκεί κριτική σε όσους «μέσα στην κυβέρνηση, στη Βουλή, στην αντιπολίτευση και στο συνδικαλισμό καθυστέρησαν, ανέστειλαν και εμπόδισαν την πραγματοποίηση των αυτονόητων αλλαγών, και μάλιστα στο όνομα της υπεράσπισης των λαϊκών "κεκτημένων". Το χειρότερο δε στο οποίο οδήγησαν όλες αυτές οι παλινωδίες, είναι ότι η χώρα βυθίστηκε στην παρατεταμένη αβεβαιότητα περί χρεοκοπίας ή μη, καθώς και παραμονής ή όχι στο ευρώ, που υπήρξε η κύρια αιτία της ύφεσης, στην οποία επί 2,5 χρόνια βούλιαξε η ελληνική οικονομία».

Ο Γ. Ραγκούσης σημειώνει πως «σήμερα είναι ανάγκη να επαναθεμελιώσουμε τη δημοκρατική παράταξη στη βάση μιας Νέας Ενότητας, η οποία, για να είναι πραγματικά προοδευτική και συνεκτική, οφείλει να θεμελιώνεται σε αρχές» και καταλήγει: «Ο καθένας από μας που διεκδικεί ρόλο στα δημόσια πράγματα, υποχρεούται να δηλώσει «παρών» με την ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα