Αρνητικό πρόσημο στη Wall Street

Αρνητικό ξεκίνημα εβδομάδας για το αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς οι δείκτες της Wall Street δέχονται ισχυρές πιέσεις από το συντριπτικό "όχι" των Ελλήνων πολιτών στην πρόταση των θεσμών γεγονός που εντείνει τους φόβους για Grexit.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 117 μονάδες ή 0,65% στις 17.619 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,56% ή 28 μονάδων στις 4.981 μονάδες και ο ευρύτερος S&P υποχωρεί κατά 34 μονάδες ή 0,57% στις 2.489 μονάδες. "Βουτιά" 16,55% για το ADR

της ΕΤΕ στη Νέα Υόρκη.

"Το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος έχει αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που πλέον αποτελεί με διαφορά το πιο πιθανό σενάριο", σχολίασε ο Eric Nielsen, επικεφαλής οικονομολόγος της Unicredit, ενώ πρόσθεσε πως "Η διαδικασία θα ξεκινήσει εντός ημερών ή εβδομάδων αλλά δεν θα είναι μια ομαλή πορεία προς το νέο νόμισμα. Θα ακολουθήσει χάος".

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, απώλειες της τάξης του 0,7% έανντι του δολαρίου ΗΠΑ σημειώνει το ευρώ με την συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου να διαμορφώνεται στα 1,1035 δολάρια.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Aetna υποχωρεί κατά 5,8% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Humana Inc έναντι 37 δις. δολαρίων μετά από εβδομάδες συνομιλιών. Αντίθετα, άνοδο 2,2% καταγράφει η Humana.Στις 18:00 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα πραγματοποιηθεί η νέα σύσκεψη των εκπροσώπων των διοικήσεων των τραπεζών, υπό την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη και με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα. Αντικείμενο θα είναι η επανεξέταση της κατάστασης στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα και στη συνέχεια αναμένεται η έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα