Αιχμές Βαρβιτσιώτη

Ανοιχτό άφησε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Ν.Δ. μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Άρη Τόλιο ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως αυτή την ώρα προέχει η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

Αναφερόμενος στο κόμμα του, είπε

ότι η ΝΔ οφείλει πλέον να μελετήσει την κατάρρευση της στρατηγικής της και την αδυναμία της να επικοινωνήσει μεγάλα στρώματα της κοινωνίας, όπως οι νέοι, οι άνθρωποι της Περιφέρειας και των νησιών.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Βαρβιτσιώτη στην εκπομπή «Η στάση των δύο»

«Αυτή τη στιγμή όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στο τι θα κάνει η χώρα με τη διαπραγμάτευση που πρέπει να επανεκκινηθεί. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή και όχι στο τι θα γίνει στη Νέα Δημοκρατία... Οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία έπονται. Πρώτα πρέπει να υπάρχει η χώρα,να υπάρχει συμφωνία και μετά η Νέα Δημοκρατία θα συζητήσει όσα την απασχολούν. Γιατί έχει χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, γιατί δεν έχει καταφέρει αξιόπιστα να μιλήσει στους πολίτες, γιατί έχει χάσει το κοινωνικό της πρόσωπο, γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια είναι η μεταρρυθμιστική της ατζέντα... Αυτά είναι τα βασικά, αλλά έπονται της οποιαδήποτε συμφωνίας. Μου προκαλεί κακή εντύπωση το ότι κάποιοι σήμερα ασχολούνται με την εσωκομματική ατζέντα».


* Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος:
«Δενκατέρρευσε η Νέα Δημοκρατία. Κατέρρευσαν όλες οι φωνές της αντιπολίτευσης, δεν έπεισαν. Χάσαμε πολύ συγκεκριμένα κοινά. Χάσαμε τουςνέους ανθρώπους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, το σύνολο των τουριστικών περιοχών, το οποίο ψήφισε υπέρ του "όχι". Αποξενωθήκαμε από ένα κομμάτι του αγροτικού κόσμου. Αυτά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να τα αφήσουμε μόνο σε επίπεδο προσώπων. Δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, τα οποία χαρακτηρίζουν το "ναι" ή το "όχι"...».

Και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να συζητήσει για πολλά. Αλλά, αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει σήμερα. Θα πρέπει πρώτα από όλα να υπάρξει σταθεροποίησητης χώρας. Η χώρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση εδώ και μια εβδομάδα. Το δημοψήφισμα έδωσε πολιτική παντοκρατορία στον κ. Τσίπρα, αλλά δεν έδωσε καμία λύση στην πτώση της χώρας, η οποία βρίσκεται στο οικονομικό κενό».

* Για το εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας:
«Θατο δούμε. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Εγώ δεν βρίσκομαι στην πολιτική για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για να προσφέρω από τις θέσεις οι οποίες μου ανατίθενται. Αφήστε το παραπέρα...».


Keywords
Τυχαία Θέματα