Αρχές Ιουλίου ο νέος πρόεδρος του Eurogroup

Αναβλήθηκε χθες Πέμπτη ο διορισμός του νέου προέδρου του Eurogroup, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, και αναμένεται να αποφασιστεί στις αρχές Ιουλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ μετά τη χθεσινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Γιούρογκρουπ,

ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που ορίστηκε το 2005 και η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 17 Ιουλίου, αναμένεται να παραμείνει στη θέση αυτή, σύμφωνα με πολλές ευρωπαϊκές πηγές. Η παράταση της προεδρίας του Γιούνκερ στην ευρωομάδα ενδέχεται να είναι προσωρινή ή να αφορά μία ολόκληρη νέα θητεία.

Η σχετική απόφαση αναμενόταν να ληφθεί χθες στη διάρκεια της συνόδου, όμως αναβλήθηκε καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έπρεπε να αναχωρήσει.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος έπρεπε να αναχωρήσει γιατί είχε ένα σημαντικό ραντεβού στο κοινοβούλιο στο Βερολίνο», εξήγησε ο Ρόμπαϊ. «Δεν μπορέσαμε να λάβουμε μια απόφαση», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι «είναι πολύ πιθανό να καταφέρουμε να λάβουμε μια απόφαση στις αρχές Ιουλίου».
Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί διάδοχος κοινής αποδοχής για τον Γιούνκερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα