Αποζημιώσεις στους πυροπαθείς

Στην στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Νεάπολη Λακωνίας προχωρά άμεσα η κυβέρνηση.
Όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά από ευρεία σύσκεψη με στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, εκπροσώπους της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτές και φορείς, σύντομα θα υπάρξει απόφαση για την άμεση καταβολή έκτακτου βοηθήματος στους πληγέντες κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών.
Ακόμη, θα προχωρήσει άμεσα η εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο ΕΛΓΑ
θα δώσει προχωρήσει κανονικά στην αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου ενώ για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο , την ηρτημένη παραγωγή, σε αρδευτικά δίκτυα και υποδομές θα υποβληθεί φάκελος στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου οι πληγέντες να αποζημιωθούν με την διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων.
Ο κ. Αποστόλου ανέλαβε επίσης τον συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων ώστε σύντομα να πραγματοποιηθούν εργασίες πρόληψης στις κατεστραμμένες περιοχές που θα αποτρέψουν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις που προκαλούνται λόγω της αποψίλωσης του δάσους. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα μελετηθεί το ενδεχόμενο να κηρυχτεί πυρόπληκτη η περιοχή κα να ενισχυθεί η αποκατάσταση καμένων σπιτιών καθώς και ότι θα παρακολουθεί ο ίδιος την πορεία των δράσεων για την επούλωση των πληγών από την καταστροφική πυρκαγιά.
Εκτιμάται ότι έχουν καεί 35.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων και έχουν πληγεί 25.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, κυρίως ελαιοκαλλιέργειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα